Bäst i test: 8 bästa namnlapparna

Håll reda på ditt barns kläder och saker med hjälp av namnlappar

Oavsett om du har barn som går i förskolan, där barnen bär samma storlek eller om du bara vill bli lite mer organiserad är namnlappar en enkel lösning för att hålla reda på dig och ditt barns klädesplagg. Namnlappar kan också komma till nytta för studenter som måste använda gemensam tvättstuga eller för en pensionär som bor på äldreboende. Det finns dock inget enskilt sätt att märka alla kläder. Allt beror på tyget, din budget och om du letar efter en permanent lösning eller något som är tillfälligt så att klädesplagget kan återanvändas om man har flera barn i familjen, eller skänkas.

Med dessa faktorer i åtanke är här de bästa namnlapparna på marknaden.

Våra favoriter

Bästa totalt sett: Filur Namnlappar hos Namnlappar.se (Se Pris)
Designade för att stå emot tvättmaskiner och diskmaskiner, dessa hållbara etiketter kan användas på barnkläder, matlådor, skor och mycket mer.

LÄS RECENSION

Bästa multianvändning: Lappeliten Namnlappar hos Lappeliten.se (Se Pris)
Dessa namnlappar passar inte enbart bra på tvättrådslappen i klädesplagg, de fungerar även på matlådor, gosedjur och allt ditt barn kan ta med sig till skolan.

LÄS RECENSION

Bästa budget: Filur Minilappar hos Namnlappar.se (169 kr för 175 st)
Även om du enbart kan använda 12 tecken kompenserar dessa budgetvänliga namnlappar för det lilla textutrymmet med deras goda hållbarhet, låga pris och lilla format.

LÄS RECENSION

Bästa verktygslappar: Lappeliten Verktygslappar hos Lappeliten.se (179 kr)
Dessa lite mer sofistikerade namnlappar är inte enbart ämnade för barn utan främst tänkta att klistra fast på verktyg, trädgårdsredskap och andra tillbehör som kan tänkas lånas ut till grannar och vänner.

LÄS RECENSION

Bästa klisterlappar: Filur Stora namnlappar hos Namnlappar.se (179 kr)
Även om dessa större klistermärkena främst är tänkta att vara för barn finns det även designalternativ som gör det till ett bra val för familjemedlemmar i alla åldrar.

LÄS RECENSION

Bästa stryklappar: Filur Stryklappar hos Namnlappar.se (179 kr)
Dessa namnlappar som man stryker på kan innehålla tre rader av text, du kan således inkludera telefonnummer, adress eller annan information ihop med namnet.

LÄS RECENSION

Bästa sjukhemslappar: Lappeliten Sjukhemslappar hos Lappeliten.se (179 kr)
I likhet med verktygslappar är dessa namnlappar främst avsedda för vuxna och i detta fall främst till våra nära och kära på äldreboende som har behov av att namna sina tillhörigheter för att kunna hålla ordning och reda.

LÄS RECENSION

Bästa namnlappar med kända figurer: Filur Namnlappar med kända figurer hos Namnlappar.se (Se Pris)
Låt dina barn välja sina favoritkaraktärer och färgtema för dessa anpassningsbara, tvättvänliga klistermärken från Filur Namnlappar.

LÄS RECENSION

Vem ska köpa detta

Många skolor, förskolor och dagis ber föräldrar att märka allt som barnen tar med, allt från matlådor till vattenflaskor till ett extra klädbyte. Visst kan maskeringstejp funka vid ett grundläggande märkningsbehov, men om du inte vill märka kläderna igen efter varje tvätt eller riskerar att få sliskiga klisterrester när tejpen faller av är det värt att spendera lite mer pengar på ordentliga namnlappar.

Om du vill ha något estetiskt tilltalande, har ont om tid eller bara vill vara säker på att en lärare eller barmhärtig samarit som hoppas kunna lämna tillbaka din dotters borttappade tröja faktiskt kan läsa namnet, då är namnlapparna från de tryckställen vi testade ett bra alternativ.

Sådana etiketter kan också fungera bra för äldre barn eller äldre föräldrar som ska in på ett äldreboende eller få hemtjänst och behöver ha namnlappar på de flesta av sina ägodelar eller för vuxna som har svårt att hålla reda på sina egna tillhörigheter på gymmet eller efter yogapasset.

Hur vi testade och kom fram till våra favoriter

Efter att ha pratat med mer än ett dussin föräldrar och gått igenom ett dussintals recensioner online fann vi att namnlappar för barnkläder och saker borde:

Vara enkla och gå snabbt att applicera: De bästa namnlapparna kräver inte mycket tid eller ansträngning att applicera. Det betyder att klisterlappar överträffar strykbara lappar för de flesta föräldrar, särskilt de med mindre barn som måste antingen sova eller tas om hand av en annan vuxen för att strykningen ska kunna ske säkert. Föräldrar som upptäcker att de brukar göra sin märkning i sista sekund kanske föredrar klisterlappar som kräver mindre tid vid applicering och härdning.

Ha motståndskraft: De föremål som behöver märkas brukar också vara de som andvänds mest och måste rengöras upprepade gånger. Så en bra namnlapp kräver ett kraftfullt lim som sitter kvar och som inte börjar flagna efter att ha gått igenom tvättmaskin, torktumlare eller diskmaskin.

Vara lätt att beställa: De flesta företagen erbjuder ”startpaket” och andra paket som erbjuder ett sortiment av olika typer av namnlappar och storlekar. De inkluderar både stryktåliga, självhäftande klisterlappar för användning på plast, metall och klädetiketter eller de som kan fästas direkt på tyget. Det är möjligt att köpa varje typ av namnlapp separat men kombinationspaketen är det enklaste och snabbaste alternativet för de flesta föräldrarna. Om du beställer specialtryckta namnlappar är det viktigt att du får förhandsgranska vad du beställer. Vissa företag tillåter dig att inkludera information som ett för- och efternamn, telefonnummer eller e-post så att förlorade föremål har en bättre chans att bli återlämnade.

Snabb leveranstid: Tryck- och leveranstiderna varierar men de bästa namnlapparna är de som tar ett par dagar eller max en vecka att komma fram.

Vara lätta att läsa och trevliga att titta på: Många företag erbjuder ett brett utbud av design och ikoner, allt från Hello Kitty och andra kända figurer till regnbågar eller robotar. Det är också möjligt att välja enkla namnlappar utan motiv som helt enkelt har ditt barns namn tryckt i ett lättläst teckensnitt. Den typ av utseende du föredrar är subjektivt, vissa föräldrar kanske vill att deras barn ska välja designen själva. Vi konstaterade att några av de bästa namnlappsföretagen har ett brett utbud av alternativ, allt från enkla till roliga, men å andra sidan kan det vara överväldigande att ha för många alternativ att välja mellan.

Inte vara omöjligt att ta bort när det behövs: Vissa företag säger att deras namnlappar är permanenta, men många föräldrar upplever att de så småningom vill ta bort namnlapparna, antingen för att skänka eller sälja urvuxna kläder eller för att överlämna ett klädesplagg till ett yngre syskon. Helst ska det vara lätt att ta bort namnlapparna utan att det lämnar några rester, men samtidigt inte så lätt att ett barn kan ta bort det själv.

Med tanke på allt ovanstående undersökte vi noggrant de företag som fått bäst omdömen och recensioner som rekommenderas av föräldrar bland personer vi känner och populära föräldrarwebbplatser och beställde varianter från de största tryckeriföretagen:

Filur Namnlappar
Lappeliten

Vi gick igenom varje webbplats och konstaterade hur lätt eller svårt det var att välja och beställa varje produkt, hur lång tid det tog för produkterna att komma fram och hur namnlapparna var att applicera. Sedan testade vi namnlapparna på en vattenflaska i metall, en vattenflaska i plast, en skolväska, tre olika lock för matlådor, klädetiketter och insidan av en T-shirt. Vi tvättade och torkade allt minst 12 gånger och utsatte sedan varje namnlapp för ett “reptest” där vi försökte ta bort namnlapparna med naglarna.


Även om dessa namnlapparna är något dyra tror vi att de är bäst när det gäller kvalitet, mångsidighet, anpassning och hållbarhet och är därför vårt favoritval. När det kommer till barnkläder är dessa speciellt bra då de är utformade med ett kraftfullt lim som tål många tvättar och mycket slitage. Anpassningsmöjligheterna är också omfattande där man kan välja bland hundratals olika motiv och färger. Välj även mellan sex olika typsnitt. Webbplatsen låter dig se exakt hur dina namnlappar kommer att se ut när de anländer, du behöver alltså inte gissa eller hoppas att de kommer se ut som du vill ha dem.

De erbjuder även upp till tre rader text med upp till 17 tecken på varje rad. Namnlapparna tål diskmaskin så att du kan använda dem på matlådor, termosar och liknande.


Allt från matlådor till jackor kan få en av dessa namnlappar från Lappeliten applicerade så att du kan vara säker på att ditt barn alltid kan hitta rätt vattenflaska även om deras bästa vän har en likadan. Dessa klisterlappar tål många tvättcykler men du kanske ändå bör ha ett par till i reserv ifall någon skulle lossna efter ett antal omgångar i tvättmaskinen.

Varje etikett kan anpassas med design, teckensnitt och färg och du kan inkludera för- och efternamn upp till 17 tecken på vardera rad. Etiketterna finns i storleken 3 x 1,3 cm vilket är tillräckligt liten för att passa på små tvättetiketter i ett förskolebarns jacka eller på etiketten på deras favoritnalle.


Jämfört med de flesta andra ledande leverantörerna ger Filur Minilappar dig betydligt fler namnlappar till ungefär samma pris som de flesta på marknaden. Filur Namnlappar AB är ett familjeägt företag med produkter som tillverkas och designas i Norge. Dessa stryk- och klisterlappar är speciellt designade för användning av barn, limmet är således superstarkt men samtidigt är de stilmässigt generiska nog för mångsidig användning.

Varje namnlapp är vattentålig och gjord för att tåla tvättmedel, sköljmedel och den högsta värmeinställningen på en torktumlare. Detta paket innehåller 175 minilappar i storleken 16 x 6 mm av premiumkvalitet som är lätta att applicera, du trycker helt enkelt på namnlappen på ditt klädesplagg och håller kvar i någon sekund, se till att trycka över hela namnlappen, inget strykjärn krävs.


Om du letar efter namnlappar för att märka verktyg, leksaker, videofilmer, ja allt som kan tänkas “få fötter” är verktygslappar från Lappeliten ett bra alternativ. Med allt från något mer mognare motiv till barnmotiv finns det utförande som passar för de flesta användarna och användningsområden.

Verktygslapparna finns både som klisterlappar och stryklappar: klisterlapparna kan användas på de flesta material, alltså både kläder men även på plast, metall etc. medan stryklapparna enbart går att använda på tyg genom påstrykning.


Om du letar efter en snabb och enkel lösning är Filur Stora namnlappar svaret du söker. De är främst utformade för barn men de är enkla och smidiga och fungerar för att märka klädesplagg för alla åldrar likväl som andra material och produkter. Dessa fungerar inte bara bra med nästan alla tyger (från ömtåliga till slitstarka), utan de är också väldigt prisvärda. Så om du vill hålla nere priset, inte vill stryka, eller bara har en hel del saker som du vill märka kan dessa bli dina nya favoriter.

Allt du behöver göra är att bestämma vad det ska stå på de två frivilliga raderna (upp till 17 tecken per rad), dra sedan bort klistermärket och applicera det på kläder eller andra produkter. Detta paket innehåller 19 kvadratiska etiketter i tre olika storlekar, 7 rektangulära etiketter i två olika storlekar och 7 cirkulära etiketter i två olika storlekar för totalt 33 etiketter. Alla etiketter är vattentäta och tål många tvätt- och torkcykler på max 60 grader.


Det vi gillar mest är att dessa enkla etiketter utan krusiduller kan användas på en mängd olika tyger och för en mängd olika åldrar. Detta set kommer med 120 förskurna påstrykningsetiketter, var och en är gjord av slitstarkt polyester designad för att stå emot många cykler i både tvättmaskin och torktumlare. Namnlapparna smälter ned i tyget vid påstrykning vilket gör att dessa kommer tåla höga temperaturer och hårt slitage.

Varje etikett har rena, kvadratiska kanter för en polerad look och mäter 13 millimeter hög och 30 millimeter bred. Denna storlek passar lätt en, två eller tre rader text med upp till 17 tecken per rad. Varumärket erbjuder också sex olika typsnitt att välja mellan.

En annan fördel med stryklappar är att du kan stryka över varje etikett med en ny om du behöver byta namn på klädesplagget.


Sjukhemslapparna finns som både klisterlappar och som strykbara lappar. Klisterlappar passar till glatta ytor som plastflaskor, matlådor etc. men även till “tvättlappen” på kläder där tvättråden brukar anges. De strykbara lapparna passar till traditionella textilier som ull och bomull. Varje set innehåller 120 namnlappar med ditt val av totalt 51 teckenalternativ och 20 färgteman för både färg och bakgrund. För dig som har behov av både klisterlappar och strykbara lappar finns ett kombinationspaket där du spara upp till 58 kr om du köper ett av varje set.


Om ditt förskole- eller grundskolebarn har problem med att nöja sig med bara en typ av namnlapp (vi förstår dem), kommer de att älska ett paket med kända figurer från Filur Namnlappar, som innehåller sex olika teman med deras favoritfigur, där namnlapparna har färger och poser med samma grundläggande karaktärer och tema. Oavsett om de vill ha Bamse, Lille Skutt, Skalman, Greta Gris, någon karaktär ur Muminfamiljen eller Hello Kitty får du ett paket med 120 självhäftande, strykfria namnlappar i sex olika utföranden.

Dessa självhäftande etiketter kan fästas på nästan vad som helst, de är tvättsäkra, diskmaskinssäkra och kan till och med användas i mikrovågsugnen. Med tre textrader, 17 tecken per rad, finns det gott om utrymme för namn, adress och telefonnummer.

Vi vill gärna veta vad du tycker

Lämna en kommentar

BästiTest24
Logo
Enable registration in settings - general