Bäst i test: Bästa barnvagnen

Att hitta den bästa barnvagnen kan vara en utmaning, men det finns en rad saker att tänka på som kan hjälpa dig att göra ett bra val. Här är några tips på vad du kan tänka på när du letar efter den perfekta barnvagnen:

 1. Bestäm vad som är viktigt för dig. Tänk på vad som är viktigt för dig och din familj. Vill du ha en lättmanövrerad vagn som är lätt att ta med sig i kollektivtrafiken? Eller är du mer intresserad av en vagn med mycket förvaring? Det kan vara bra att göra en lista på vad som är viktigt för dig, så att du lättare kan jämföra olika alternativ.
 2. Undersök olika märken och modeller. Det finns många olika märken och modeller att välja mellan, så det kan vara bra att göra lite research innan du köper. Läs recensioner och prata med andra föräldrar för att få en uppfattning om vilka vagnar som har bra kvalitet och är lättmanövrerade.
 3. Kolla på säkerheten. Säkerhet är naturligtvis den allra viktigaste faktorn att tänka på när du köper barnvagn. Se till att vagnen har bra bromsar och att sätena är så säkra att barnet inte kan ramla ut.
 4. Tänk på komforten. Det är viktigt att barnet har det bekvämt i vagnen, så se till att sätet har en bra kudde och att det går att justera ryggstödet.
 5. Överväg priset. Det finns barnvagnar i alla prisklasser, så det kan vara bra att tänka på hur mycket du vill spendera. Komma ihåg att en dyrare vagn inte nödvändigtvis är den bästa – det kan vara bra att jämföra olika alternativ och titta på vad som finns på marknaden för att hitta den perfekta vagnen för dig.

Genom att tänka på dessa saker kan du hitta den bästa barnvagnen för dig och din familj. Nedan listar vi storsäljande barnvagnar som vi tycker är bäst på marknaden för tillfället.


De bästa barnvagnarna

Vår topplista bland alla barnvagnar

Bugaboo Fox 3

Den flexibla barnvagnen som kan användas till spädbarn likväl som till 4-åringen.
9.8Expertbetyg
Vår testvinnare

Kvaliteten som Bugaboo erbjuder känns oslagbar

Fördelar
 • Byggkvaliteten
 • Många flexibla funktioner
 • Lätt och kompakt
 • Bra stötdämpning
 • Välj utseendet själv
Nackdelar
 • Dyrare än andra vagnar av sämre kvalitet

Bugaboo Fox 3 är en barnvagn från Bugaboo som lanserades i början av 2021. Vagnen har många smarta funktioner och är lätt att använda.

En av de främsta fördelarna med Bugaboo Fox 3 är dess flexibilitet. Vagnen kan användas både som en barnvagn och som en kombivagn, så att du kan använda den från barnets födsel och upp till ca 4 års ålder. Den har också en liggdel som kan justeras i tre olika lägen, så att barnet kan ligga bekvämt oavsett om det är vaket eller sover.

Bugaboo Fox 3 har också en stor korg under vagnen, så att du kan få med dig allt du behöver när du är ute och går med barnet. Vagnen har också fjädrade hjul och en stötdämpande ram, så att barnet kan åka bekvämt även på ojämna underlag.

Vagnen är lätt att fälla ihop och tar relativt lite plats när den är ihopfälld. Den har också en låsbar fotbroms, så att du kan parkera den säkert när du är ute och går.

Bugaboo Fox 3 finns i flera olika färger, så att du kan välja den som passar bäst för just dina behov. Allt i allt är Bugaboo Fox 3 en högkvalitativ och flexibel barnvagn som kan användas i många olika situationer.


Emmaljunga NXT90

Den svensktillverkade duovagnen för dig som uppskattar stilrenhet, säkerhet och bekvämlighet.
9.5Expertbetyg
Andraplatsen

Säkerhet och funktionalitet står i fokus hos Emmaljunga

Fördelar
 • Hög säkerhet till överkomligt pris
 • Lättkörd
 • Kompakt ihopfälld
Nackdelar
 • Inte lika många funktioner som dyrare modeller

Emmaljunga NXT90 är en högkvalitativ barnvagn som är designad för familjer som vill ha ett pålitligt och bekvämt alternativ för att transportera sitt barn.

Några av funktionerna i Emmaljunga NXT90 inkluderar:

 • En robust, lätt aluminiumram
 • Stora, luftfyllda däck för en mjuk körning
 • Justerbar fjädring för en bekväm åktur
 • Vändbar sits som kan vändas antingen framåt eller bakåt
 • Justerbart fot- och ryggstöd för extra komfort
 • Stor förvaringskorg för att bära allt du behöver
 • Enhandsvikning för enkel förvaring och transport
 • Justerbart styre för en enkel och bekväm promenad
 • 5-punkts säkerhetssele för att hålla ditt barn säkert

Sammantaget är Emmaljunga NXT90 en mångsidig och pålitlig barnvagn som är väl lämpad för familjer som letar efter ett högkvalitativt alternativ för att transportera sitt barn.


Britax Smile 3

Den kompakta och lätta allväders-vagnen
8.8Expertbetyg
Förvånansvärt bra

Den perfekta avvägningen mellan kvalitet och pris

Fördelar
 • För dig som inte vill tumma på kvaliteten men som samtidigt inte vill betala mer än nödvändigt
 • Gedigen konstruktion
 • Levereras med regnskydd
Nackdelar
 • Lika dyr som toppmodellerna om man vill köpa till alla tillbehör

Britax Smile 3 är en barnvagn från Britax, en ledande tillverkare av barnvagnar och barnsäkerhetsutrustning. Smile 3 är en kompakt, lätt och manövrerbar barnvagn som passar perfekt för stadsliv. Den har en smidig, justerbar sittdel och liggdel som ger barnet en bekväm och säker plats att åka på.

Barnvagnen har ett robust, chassi med en stor liggdel och en låg belastning på hjulen, vilket ger en jämn och stabil körkänsla. Den har också en kraftig fjädring som gör att barnet kan sova bekvämt oavsett underlag.

Smile 3 har en regnskyddsförsedd, fällbar sufflett som skyddar barnet från väder och vind. Suffletten kan också fällas ner helt för att ge barnet fri sikt. Den har också en myggnätsskyddsförsedd, luftventilerad sittdel som håller barnet svalt och bekvämt under varma dagar.

Smile 3 har en stor korg under sittdelen som ger mycket utrymme för att förvara saker som du behöver under promenaden. Den har också en integrerad solskärm som kan användas för att skydda barnet från solen.

Smile 3 är lätt att fälla ihop och tar minimal plats när den är ihopfälld, vilket gör den enkel att förvara och ta med på resan. Den levereras också med en bärväska för enkel transport.

I sammanfattning är Britax Smile 3 en kompakt, lätt och manövrerbar barnvagn som erbjuder bekväm och säker färd för barnet, samtidigt som den är lätt att fälla ihop och ta med på resan.


Petite Chérie Lively 2

För att vara en så pass billig barnvagn får man väldigt mycket för pengarna.
7.8Expertbetyg
Budgetfavoriten

Vår favorit bland budgetvagnarna, den ser betydligt dyrare ut än vad den är

Fördelar
 • Billig
 • Lättkörd tack vare stora hjul
 • Ser ut att kosta dubbelt så mycket
Nackdelar
 • Inte lika bra kvalitet som dyrare modeller
 • Något skranglig

Petite Chérie Lively 2 är en barnvagn från det franska märket Petite Chérie. Den här vagnen har en modern och stilren design och är lätt att manövrera på olika underlag, tack vare dess luftfyllda däck och enkelstyrda handtag.

Lively 2 är utrustad med en liggdel som låter ditt barn ligga bekvämt och säkert, och som kan användas från födseln. När ditt barn blir äldre kan liggdelen enkelt omvandlas till en sittdel, så att barnet kan sitta upprätt och titta på världen. Vagnen har dessutom en stor, justerbar sufflett som skyddar mot solen och väder.

Petite Chérie Lively 2 är enkel att fälla ihop och tar liten plats när den inte används, vilket gör den perfekt att ta med på resor. Den har också en behändig förvaring under sittdelen, där du kan förvara det du behöver ha till hands under promenaden.

Allt som allt är Petite Chérie Lively 2 en prisvärd och högkvalitativ barnvagn som passar bra för föräldrar som vill ha en lättmanövrerad vagn med många bekvämligheter för barnet.


Cybex e-PRIAM

Framtiden för barnvagnar är här och den heter Cybex e-PRIAM.
7Expertbetyg
Bra men dyr

För den moderna familjen som vill ha det absolut bästa

Fördelar
 • Den inbyggda elmotorn känner av sluttningar och hjälper i upp- och nedförslut
 • Bästa sittkomforten för ditt barn
 • Lätt att fälla ihop och bära med sig
Nackdelar
 • Betydligt dyrare än andra modeller

Cybex e-PRIAM är en elektrisk barnvagn som har designats för att vara bekväm, säker och lättanvänd. Den har en mängd olika funktioner som gör den till ett utmärkt val för moderna föräldrar.

En av de mest anmärkningsvärda funktionerna på Cybex e-PRIAM är dess elektriska motor, som ger föräldrar möjlighet att enkelt navigera barnvagnen genom stadstrafik eller på ojämna underlag utan att behöva anstränga sig. Motorn kan laddas via en vanlig vägguttag och har en räckvidd på upp till 15 km på en laddning.

Cybex e-PRIAM har också en mängd olika säkerhetsfunktioner, inklusive en integrerad solskyddskåpa med UV-skydd och en fjädrad gångvagn med låsbart hjulsystem, som ger föräldrar möjlighet att låsa barnvagnen på plats när den inte används.

Den elektriska barnvagnen har också en lättviktig aluminiumkonstruktion och kan enkelt fällas ihop med ett handtag, vilket gör den lätt att bära och förvara när den inte används.

I den lättjusterbara sittdelen finns det också en mängd olika lägen för att passa barnet bäst, inklusive liggande, sittande och halvsittande positioner.

Cybex e-PRIAM är en utmärkt val för moderna föräldrar som söker en elektrisk barnvagn med en mängd olika funktioner och bekväma sittpositioner för barnet.

Vi vill gärna veta vad du tycker

Lämna en kommentar

BästiTest24
Logo
Enable registration in settings - general