Recension: TAPSTER – The Payment Ring

Recensent: Christoffer Karlsson

9.5Expertbetyg
Det enklaste och coolaste sättet att betala

Tapster är wearable-företaget som vill göra betalningar enklare genom att integrera NFC-chip i vardagsprylarna du redan använder, du behöver inte längre ha med dig betalkortet eller för den delen ens mobiltelefonen när du ger dig ut på stan. Tapster gör det möjligt att betala med klockan, både med hjälp av deras egna modell eller med din gamla vanliga, (genom att byta ut klockarmbandet), nyckelringen eller varför inte ringen runt fingret.

Vi har fått förmånen att testa Tapsters smarta betalningsring för att ta reda på vad den går för.

Design
9.5
Funktionalitet
10
Komfort
9.2
Prisvärdhet
8.6
Hållbarhet
10
Vad vi gillar
  • Smidig
  • Tillförlitlig
  • Snygg
  • Tålig
Vad som kunde varit bättre
  • Priset

TAPSTER – The Payment Ring

I samarbete med Fidesmo ger Tapster dig möjligheten att använda ditt bankkort i deras accessoarer, lika smidigt som att blippa bankkortet blippar du i stället betalningsringen vid betalterminalen.

JUST NU: Få hela 20% rabatt med vår exklusiva rabattkod: TBChristoffer20

Tapsters webshop

Beställning och ringstorlek

Ihop med inbjudan till att prova Tapsters – The Payment Ring, som ringen heter, ingick även en rabattkod som gjorde att jag kunde beställa ringen på https://gotapster.com/sv/ utan kostnad, normalpriset är 995 kr (inkl. frakt). Detta gjorde det möjligt för mig att testa hur användarvänlig webbshoppen var, hur lätt det var att mäta ut rätt storlek för mitt högra ringfinger, samt hur enkelt och säkert det kändes att ange kortuppgifterna som ringen blir kopplad till.

Beställningen genomförs i tre enkla steg där man först väljer produkt och storlek, sedan anger e-postadress och leveransuppgifter, för att sedan betala via PayPal, Klarna, GPay eller ShopPay som ger dig tillgång till att betala med de allra flesta kreditkorten, eller mot faktura om du hellre föredrar det.

När beställningen är genomförd slutför du den genom att ange kortuppgifterna på det konto-/kreditkort som ska vara kopplat till ringen, här är det ingen fara om man är rädd för att ringen ska hamna på villovägar, det är nämligen så att man själv aktiverar ringen genom NFC eller avläsning av QR-kod när ringen är levererad. Vill man byta kort så går även det bra i Fidesmos app, (endast Android-användare).

När det kommer till att mäta ut rätt ringstorlek finns det två metoder:

  • Ta en befintlig ring och mät innerdiametern. Med hjälp av tabellen går det sedan att ta reda på vilken storlek som är rätt för ens finger. Tänk på att ringar i metall ofta blir något ovala efter en tids användning, detta kan således leda till en missvisande storlek beroende på var i ringen man mäter. Så var fallet för mig, jag valde därför den andra metoden.
  • Ta ett snöre eller pappersbit och mät runt fingret. Vira ett snöre runt fingret så att det ligger an utan att vara åtdraget, gör markeringar där snöret möter sig själv och mät avståndet. På min mätning kom jag fram till 64 millimeter, vilket innebar att jag skulle välja storlek 11 som var för mätningen 64,7 millimeter, storleken under var avsedd för 62,2 millimeter. Med tanke på att fingrar kan svälla något under varma sommardagar valde jag den större storleken. När ringen kom hem passade den som förväntat.

Det verkar som att just storleken på ringen har varit ett problem för flertalet som har beställt från Tapster. För att motverka detta har man lagt till en produkt som heter “The Payment Ring – I don’t know my ring size”, med denna produkt får man i stället för en The Payment Ring hem en ringmätare som hjälper dig att hitta rätt storlek, tillsammans med en rabattkod som ger dig möjlighet att beställa en The Payment Ring utan extra kostnad efter att du har kunnat avgöra din rätta ringstorlek. ”The Payment Ring – I don’t know my ring size” kostar lika mycket som en ”The Payment Ring”, 995 kr (inkl. frakt).

Aktivering och användning

Tapster liggandes i ask med användarinstruktioner

Tapster levererades i en traditionell ask med vaddering med ringen instucken i mitten, klassiskt snitt. Tillsammans med asken fanns även två instruktionspapper, det ena illustrerade hur man på bästa sätt får kontakt med betalterminalen när man genomför köp, detta visade sig användbart då de flesta säkerligen tror att man, för att få så bra kontakt mellan ringen och betalterminalen som möjligt, ska röra vid terminalen med ringen eller “fistbumpa” terminalen så att ringen rör terminalen. Det är fel. Det bästa sättet, som illustreras på medföljande bild, är att vika fingrarna på mitten och sedan snudda vid terminalen med främre knogar.

Det andra instruktionspappret uppmanade mig att registrera betalkortet som jag registrerade vid köpet av ringen, i appen eller att skanna medföljande QR-kod. Ni kanske undrar varför man behöver ange sin kortinformation när man köper ringen och inte senare? Det är nämligen så att Apple inte tillåter nödvändig kommunikation mellan telefonen och ringen i iPhones, detta problemet finns inte hos Android-användare.

Jag testade att ta bort betalkortet jag registrerade vid mitt ringköp och lade till ett nytt kort i Fidesmo-appen, detta fungerade utan problem, jag angav helt enkelt kortnummer, utgångsdatum och CVC för att sedan hålla ringen mot min Android-telefon i ca. 30 sekunder, sedan var betalkortet inlagt i ringen, aktiverat och redo att användas.

När jag testade att använda ringen i affär första gången valde jag min lokala Willys-butik med självscanning, ett strategiskt drag för att slippa eventuell besvärlig stämning i kassan om ringen inte skulle fungera som sig bör, denna oron visade sig vara helt i onödan. Betalningen var precis lika enkel som att blippa betalkortet mot betalterminalen, jag böjde helt enkelt fingrarna så som jag lärt mig av medföljande illustration och höll handen an mot betalterminalen, terminalen godkände köpet, sedan var det klart.

Tapster The Payment RIng på en hand som genomför en betalning

Förbaskat enkelt och riktigt smidigt att kunna använda en sak man har på handen hela tiden i stället för att behöva ta upp något ur fickan, vare sig det är telefon eller plånbok.

Under provperioden har jag utfört ca. 30 betalningar, alla har gått helt smärtfritt, så länge ringen hålls stilla genom att man vilar knogen mot terminalen är det inga som helst problem att genomföra någon betalning.

Jag har sett röster som anser att betalningsringen är för osäker, detta kan jag inte hålla med om då funktionen är densamma som ett kreditkorts blipp-funktion, om du genomför ett köp för över 400 kr kommer betalterminalen begära PIN-kod, (PIN-koden är samma kod som betalkortet som är kopplat till ringen).

Utseende

Tapster The Payment Ring liggandes på ett bord

Om man ska lägga 995 kr på ett smycke med betalfunktion vill det till att man uppskattar hur smycket ser ut. Enligt mitt tycke ser ringen, som är tillverkad av keramiskt material, väldigt bra ut. Jag beställde en blankpolerad svart ring. Den ser stilren ut utan att för den delen sticka ut, något som man med lätthet kan använda till vardags utan att det blir för mycket “bling-bling”. Den är inte heller för tjock, något som man kanske kan vara rädd för då antennen till NFC-chippet går runt hela ringen.

Av misstag har jag råkat skrapa ringen mot en betongvägg, “HJÄLP!” tänkte jag, “Nu är blev den garanterat repad!”, tittade ner på ringen och förberedde mig på det värsta, men döm av min förvåning när jag inte kunde se en tillstymmelse till en enda repa i ringen. Efter fadäsen mot betongväggen kan jag konstatera att ringen tål lite misshandel utan att bli repad.

Accepterade kort

Tapster är något begränsad vad det gäller vilka betalkort som går att använda med ringen, en full lista på vilka kort som accepteras hittar du här.

Sedan september 2022 har det dock kommit en utmärkt lösning på detta, som jag själv använder. Tapster har inlett ett samarbete med Curve, ett techbolag som erbjuder kunder att koppla sina befintliga bank- och kreditkort till ett och samma betalkort. Jag kunde således koppla mitt nuvarande Bank Norwegian-kort till Curve för att sedan lägga till mitt virtuella betalkort från Curve i Fidesmo-appen. Det är inte lika enkelt som att rätt och slätt lägga till sitt betalkort i Fidesmo-appen, men det är inte heller något som gör att man bör bli avskräckt från att köpa ringen.

Det är för övrigt helt gratis att använda Curve.

Extra tips

Tapsters anmälan till nyhetsbrev

Om du prenumererar på TAPSTERS nyhetsbrev innan du genomför ditt köp får du 10% rabatt på din beställning, det är 100 kr (99,50 kr) du kan spara enbart på det.

Anmäl dig till nyhetsbrevet här.


Är TAPSTER – The Payment Ring ett bra köp?

Tapster The Payment Ring på ringfingret på högerhand

JUST NU: Få hela 20% rabatt med vår exklusiva rabattkod: TBChristoffer20

Med en snygg betalningsring runt fingret blir vardagen något enklare, visst, det här en en “lyxprodukt” som inte löser ett stort problem. Men för att göra vardagen lite enklare kan man eventuellt vara beredd att spendera lite pengar. Om det är värt 995 kronor är upp till var och en att bestämma, jag påstår att det borde vara det.

Det jag kan konstatera är att ringen är riktigt snygg, har en utmärkt passform, tål tuffa tag och fungerar helt klanderfritt. Detta har blivit min nya kompanjon i vardagen som jag kommer använda för alla mina kortbetalningar framöver, jag ger den mina starkaste rekommendationer!

BästiTest24
Logo
Enable registration in settings - general